ZF Transilvania

Americanii de la Emerson au depăşit pragul de 1 mld. lei cifră de afaceri în 2021, plus 12,3%

Americanii de la Emerson au depăşit pragul de 1 mld....

Autor: Laurentiu Cotu

02.08.2022, 19:20 239

Compania globală de tehnologie şi software Emerson, parte a concernului american Emerson, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 1.080 mld. lei (219,6 mil. euro), în creştere cu 12,3% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat în 2021 un profit net de 82,9 mil. lei (aproximativ 16,9 mil. euro), mai mare cu 48% faţă de anul precedent, când Emerson a avut un câştig net de circa 56 mil. lei (11,6 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 2.906 de angajaţi, cu 221 de oameni mai mult decât în 2020.

În luna iunie a acestui an, Emerson a inaugurat un nou centru de instruire la sediul din Cluj, axat pe soluţiile de măsurare Rosemount™ şi Micro Motion™, utilizate în cadrul industriei farmaceutice, a apelor uzate, chimice şi energetice. Centrul de training, conceput pentru a susţine atât instruirea în format fizic, cât şi virtual, găzduieşte prezentări şi cursuri de instruire pentru clienţii şi angajaţii Emerson din întreaga Europă. Centrul poate instrui mai mult de 500 de angajaţi şi clienţi în fiecare an prin intermediul capacităţilor online şi de la faţa locului.

Deschiderea centrului de training Emerson a coincis cu aniversarea unui an de la inaugurarea celei de-a doua linii de producţie la Cluj-Napoca pentru fabricarea de transmiţătoare de presiune şi presiune diferenţială. Aceste produse de măsurare şi monitorizare sunt livrate către clienţii Emerson din întreaga Europă.

Emerson a înfiinţat prima sa unitate de producţie la Cluj-Napoca în 2007, s-a dezvoltat continuu, iar acum include patru centre de servicii funcţionale, un hub de inginerie şi şapte unităţi de producţie. Emerson Cluj-Napoca angajează experţi, dar şi proaspăt absolvenţi, în inginerie, aplicaţii IT şi dezvoltare de software, finanţe şi contabilitate, asistenţă clienţi, lanţ de aprovizionare şi multe altele. Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa.

Concernul american Emeron a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Cor­poration, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari. Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în luna decembrie 2016, şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în luna mai 2017. Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse în această vânzare, fiiind transferate în proprietatea Nidec.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO