ZF Transilvania

Compania de Apă Someş investeşte peste 25 mil. euro pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Cluj-Napoca

Compania de Apă Someş investeşte peste 25 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2023, 17:52 199

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat o investiţie de peste 124 mil. lei (25 mil. euro), susţinută prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), ce presupune înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare pe 100 de străzi şi tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca. Cu o durată de execuţie de maxim 15 luni, contractul prevede înlocuirea actualelor reţele de alimentare cu apă, cu conducte din fontă ductilă şi polietilenă de înaltă densitate (PEID), potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

’’Începând de săptămâna viitoare constructorul va demara execuţia lucrărilor. Prima stradă pe care se va intra este Dragalina, situată în zona centrală a municipiului şi unde primăria Cluj-Napoca are în plină derulare un proiect de modernizare şi sistematizare a infrastructurii rutiere şi pietonale. O mare parte a lucrărilor de reabilitare se vor realiza non invaziv, prin tehnologii noi, fără săpături şi devieri de trafic’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

În total, infrastructura edilitară aflată în administrarea Companiei de Apă măsura, la finalul anului 2022, peste 4.100 km de aducţiuni şi reţele de apă, respectiv peste 2.200 km de reţele de canalizare şi canale colectoare, cu o populaţie totală deservită de aproximativ 863.000 de locuitori.

  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO