ZF Transilvania

Investiţie de 11,6 mil. euro pentru construirea unei noi linii de tramvai la Oradea

Investiţie de 11,6 mil. euro pentru construirea unei noi...

Autor: Laurentiu Cotu

14.12.2021, 18:05 864

Primăria Oradea a anunţat finalizarea unei investiţii de 11,6 mil. euro, fără TVA, în construirea unei noi linii de tramvai de 3,8 km, înierbată pe o suprafaţă de 2,3 km. Lucrările au presupus montarea liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor care susţin firul de contact, realizarea înierbării, a sistemului de irigaţii a gazonului, instalaţii de semaforizare şi adăposturi în staţiile de tramvai, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. 

Proiectul, susţinut din fonduri europene de 11 mil. euro, este implementat de primăria municipiului Oradea prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI). Contractul de proiectare şi execuţie a fost încheiat cu asocierea de firme Mari-Vila Com SRL din Bucureşti, Abed Nego Com SRL din Oradea şi Aquacons SRL din Oradea.

’’Această extindere a liniei de tramvai este o premieră pentru România după 1990. Acest proiect este unul benefic pentru locuitorii municipiului Oradea, având în vedere obiectivele noastre de modernizare a parcului OTL, atât auto cât şi de tramvaie’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO