ZF Transilvania

Investiţie de 7 mil. euro pentru realizarea unui centru de îngrijire vârstnici la Cluj-Napoca

Investiţie de 7 mil. euro pentru realizarea unui centru...

Autor: Laurentiu Cotu

13.12.2022, 17:29 90

Primăria Cluj-Napoca a demarat o investiţie de 7 milioane de euro pentru realizarea unui centru rezidenţial de îngrijire şi asistenţă socială pentru persoane vârstnice. Suprafaţa construită a viitorului imobil va fi de 1.410 mp, iar cea a terenului de 4.082 mp. Primăria Cluj-Napoca a lansat în prezent licitaţia pentru realizarea acestui obiectiv, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 17 ianuarie 2023.

’’Construcţia existentă de pe Calea Baciului, în care până în 2010 a funcţional şcoala generală, va fi extinsă. Vor fi amenajate unităţi de cazare, cabinete de recuperare şi fizioterapie, sală de mese, birouri administrative, bucătărie, bibliotecă. Capacitatea căminului va fi de aproximativ 70 persoane, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, fiind propusă amenajarea a 42 camere’’, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte curtea căminului pentru vârstnici, se vor amenaja zone de relaxare cu mobilier urban şi zone de fitness, locuri de parcare (inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi) atât la parter, cât şi în subsolul clădirii.  Proiectul include şi plantarea de noi arbori şi arbuşti, utilizarea de panouri fotovoltaice pentru energie verde, amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete, iluminat modern interior şi exterior cu tehnologie LED. Durata estimată pentru realizarea investiţiei este de 24 luni din momentul semnării ordinului de începere al lucrărilor. Valoarea achiziţiei pentru proiectare şi execuţie este de 35 milioane lei (inclusiv TVA).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO