ZF Transilvania

Investiţie de peste 68 mil. lei pentru reabilitarea a 27 km de drum judeţean în Maramureş

Investiţie de peste 68 mil. lei pentru reabilitarea a 27...

Autor: Laurentiu Cotu

31.01.2019, 16:49 174

Consiliul Judeţean Maramureş a demarat un proiect de peste 68 mil. lei (14,6 mil. euro), fără TVA, cu finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) I, pentru reabilitarea a 27,4 km de drum în Ţara Lăpuşului (Maramureş).

Contractul de lucrări a fost semnat cu asocierea Dimex 2000 Company SRL (ca lider de asociere) şi Explan SRL (asociat), cu subcontractanţii Pado Group Infrastructures SRL, Electrosursa Servcom SRL, 4C Project Consulting SRL, Construcţii Feroviare Mureş SA, Drumex SRL, Geologic Site SRL şi Medinstal Proiectare Instalaţii Protecţia Mediului SRL.

Durata de proiectare şi execuţie lucrări este de 540 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de Începere. Potrivit contractului, 180 de zile reprezintă etapa I - de proiectare, verificare şi obţinerea a autorizaţiei de construire, iar 360 de zile reprezintă etapa de execuţie efectivă a lucrărilor.

’’Acesta este al treilea contract de reabilitare drumuri pe care-l semnăm în ultima perioadă şi reprezintă o investiţie importantă pentru Ţara Lăpuşului, în condiţiile în care investiţiile de acest fel au întârziat foarte mulţi ani în judeţul nostru. Ţara Lăpuşului are nevoie de dezvoltare, iar acest lucru înseamnă, în primul rând, o infrastructură rutieră adecvată. Prin reabilitarea a cât mai multe tronsoane încercăm, practic, să facem o axă de transport de la nord la sud şi de la est la vest în Maramureş, pentru a da şansa maramureşenilor să circule pe drumuri cţt mai bune’’, a declarat Gabriel-Valer Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO