ZF Transilvania

Primăria Braşov a accesat o finanţare europeană de 100 mil. euro pentru construirea unui spital de pneumologie şi de boli infecţioase

Primăria Braşov a accesat o finanţare europeană de...

Autor: Laurentiu Cotu

16.01.2023, 17:00 108

Primăria Braşov a câştigat o finanţare europeană de 491,4 mil. lei (aproximativ 100 mil. euro), fără TVA, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru constuirea de la zero a unui nou spital de pneumologie şi de boli infecţioase. Unitatea spitalicească este una dintre cele 27 de unităţi din ţară care vor fi construite cu bani din PNRR.

’’Până în 2026 vom avea primul nou spital din Braşov. Avem nevoie de un spital nou pe zona aceasta, în condiţiile în care Spitalul de Infecţioase funcţionează acum într-o fostă baie comunală, iar Spitalul de Pneumologie, în nişte foste vile turistice. Este vorba de o investiţie de 100 de milioane de euro, acoperită din fonduri nerambursabile prin PNRR, care va deveni, astfel, cea mai mare investiţie din judeţul nostru finanţată prin acest program’’, a declarat primarul Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Investiţia face parte din proiectul Medical City, alături de spitalul regional, şi urmează să fie dezvoltată în zona Bartolomeu (CATTIA), în vecinătatea centurii ocolitoare a municipiului Braşov şi a străzii Institutului. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie se va construi pe un teren cu o suprafaţă totală de 76.781 mp şi va fi compus din patru corpuri. Spitalul va avea un număr de 257 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 22 de paturi pentru structura de spitalizare de zi.

Capacităţile noului spital vor fi formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse şi un centru de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Spitalul va avea, de asemenea, şi un compartiment pentru primiri urgenţe, cu camere de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri şi spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale (sală conferinţe, săli studiu, camere pentru rezidenţi).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO