ZF Transilvania

Primăria Braşov a investit 21,9 mil. lei într-un centru pentru persoane fără adăpost

Primăria Braşov a investit 21,9 mil. lei într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

01.08.2023, 16:52 105

Primăria Braşov a finalizat o investiţie de 21,9 mil. lei (4,4 mil. euro), TVA inclus, ce a presupus modernizarea, recompartimentarea şi reabilitarea fostului internat al Colegiului Tehnic Astra, situat lângă sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, şi trasformarea acestuia într-un cămin pentru persoane fără adăpost. Lucrările au fost realizate de către asocierea dintre companiile braşovene Har&H şi RomFit Grup. Urmează etapa de intabulare a clădirii, licenţierea serviciilor sociale asigurate de cămin şi deschiderea centrului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Centrul rezidenţial asigură servicii de cazare pentru o perioadă de maxim doi ani, pentru persoanele fără adăpost care doresc să se reintegreze social şi reprezintă o formă de sprijin temporar. Accesul beneficiarilor la serviciile centrului rezidenţial sunt non-stop.

Centrul de zi are ca principal consilierea şi asistenţa psihologică a persoanelor fără adăpost pentru a-şi reglementa situaţia personală, atât din punctul de vedere al documentelor de identitate, diverselor beneficii sociale la care are dreptul această persoană, cât şi sprijin în găsirea unui loc de muncă.

 

            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO