ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte peste 16 mil. lei pentru realizarea unui nou drum de legătură cu zona industrială vest a municipiului

Primăria Sibiu investeşte peste 16 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2023, 17:11 491

âPrimăria Sibiu a publicat în programul electronic de achiziţii publice anunţul pentru extinderea străzii Bruxelles, pe o lungime de aproape 1 km, care va face legătura între zona industrială vest şi zonele rezidenţiale de pe Calea Şurii Mici, investiţie estimată la 16,4 mil. lei (3,3 mil. euro). Odată semnat contractul, termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 8 luni.

’’Crearea acestei noi legături rutiere, pe bicicletă sau pe jos, va îmbunătăţi mobilitatea între zone de dezvoltare ale oraşului. Investiţia este gândită corelat şi integrat cu viitorul coridor de mobilitate de pe Calea Şurii Mici, pe care îl pregătim deja.’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Prin această lucrare, tronsonul existent al străzii Bruxelles se va prelungi până în Calea Şurii Mici. Se vor amenaja drumul, trotuarele şi piste pentru biciclete, precum şi reţelele de apă şi canalizare şi tubulatura pentru canalizeţia metropolitană. De asemenea, se va instala un sistem de iluminat eficient energetic, cu lămpi LED. Pe aliniamentul stradal se vor amenaja şi zone verzi, unde este prevăzută plantarea de copaci.

â

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO