ZF Transilvania

Un furnizor al IKEA vede afaceri în creştere cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2011, 23:40 50

Producătorul dearticole din faianţă pentru menaj Cesiro din Sighişoara şi-arevizuit în creştere estimările pentru anul în curs şi mizează înprezent pe o cifră de afaceri de 22 mil. euro, în creştere cu 10%faţă de anul trecut.

Compania a realizatanul trecut vânzări totale de 20 de milioane de euro, mizândiniţial pe o stagnare a afacerilor în acest an.

"Piaţa produselor dinceramică pentru menaj a fost în creştere anul trecut, trend care seva menţine şi în acest an. Credem că vom realiza un avans de 10%faţă de 2010, datorită în special contractelor cu IKEA şiextinderii afacerilor pe noi pieţe din estul Europei. Exporturilepe pieţele europene au redus efectele recesiunii asupra vânzărilorcompaniei", a declarat Daniel David, commercial manager alCesiro.

Potrivitreprezentanţilor companiei, Cesiro a câştigat anul trecut noicontracte pe pieţele din Polonia, Serbia, Bosnia, Croaţia şiUngaria, însă principalul client rămâne în continuare concernulsuedez IKEA.

Anul trecut, pondereavânzărilor la export reprezenta 85% din totalul pro­duc­­ţieicompaniei din Sighi­şoara, principalele pieţe la export fiindGermania, Fran­ţa, Italia, Olanda, Spania, Cehia sauRusia.

Vânzările către IKEAajungeau anul trecut la 45% din totalul cifrei de afaceri acompaniei. Cesiro produce pentru grupul suedez diverse modele deceşti, farfurii, boluri şi alte obiecte pentru decor.

Capacitatea lunară deproducţie a fabricii din Sighişoara este de 4 milioane de produseceramice. La nivel local, produsele Cesiro sunt distribuite prinfirma Cesiro House All către principalele lanţuri de supermarketurişi către clienţii mai mici tradiţionali.

Potrivitreprezentanţilor Cesiro, bugetul de investiţii pentru acest an seridică la circa 400.000 de euro şi constă în achiziţionarea deutilaje, reabilitarea clădirilor şi îmbună­tă­ţirea condiţiilor demuncă.

Anul trecut s-aurealizat investiţii de 600.000 de euro în utilaje şi reabilitareaclădirilor.

"Pentru creştereacapacităţilor de producţie avem nevoie de o nouă unitate,investiţie pe care o vom demara în următoarea perioadă de timp.Pentru acest an avem în plan menţinerea contractelor cu clienţiitradiţionali şi pătrunderea pe piaţa din Anglia", a mai spusDavid.

În prezent, companiaare 1.350 de angajaţi, după ce anul trecut au mai fost angajate 100de persoane. Pentru acest an nu sunt prevăzute noi angajări, încondiţiile în care fabrica de la Sighişoara funcţionează lacapacitate maximă.

Cesiro a fostînfiinţată în anul 1957 sub numele de Combinatul de Faianţă şiSticlărie din Sighişoara. Producătorul a fost privatizat în 1995prin metoda MEBO şi are în prezent 570 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO