Ziarul de Duminică

CARTEA DE CALATORIE/ O minune de carte

CARTEA DE CALATORIE/ O minune de carte
28.10.2009, 13:19 159
Cele mai frumoase locuri dinlume
Editura All
Aceasta carte cuprinde textecompilate dintr-o serie de titluri aparute sau in curs de aparitiela Editura All, incluzand "100 de minuni ale lumii", "Cele maifrumoase 100 de orase ale lumii", "Cele mai frumoase 100 decatedrale ale lumii", "Cele mai frumoase 100 de piete ale lumii" si"Cele mai frumoase 100 de parcuri nationale ale lumii". Autori:Anne Benthues, Winfried Maab, Hanns-Joachim Neubert, NicolausNeuman, Hans Oberlander, Amo Rattay, Rolf Schneider, Jom Voss.Traducere: Sorin Cheval, Violeta Vavura, Augustin Fratila, MirceaMoldoveanu.
Cartea este echivalentul uneicalatorii in jurul lumii, cum bine spun editorii, oferindu-vaimagini ale celor mai frumoase si mai interesante locuri de pePamant. "Aproape orice loc de pe planeta isi are propria magie sipropria istorie, in fapt o tesatura iscusita de influente geologicesi climatice, de flora si fauna, dar si de evidente ale activitatiiumane, mai mult sau mai putin laborioase. Gratie progresuluitehnologic, oamenii au reusit sa modeleze natura, uneori infolosul, alteori in dezavantajul lor. Rareori echilibrul natural aputut fi pastrat. Acesta este si motivul pentru pentru care aminclus printre cele mai frumoase locuri din lume si cele maiimportante zone protejate."
Sunt prezentate locuri din toatalumea. Romania e prezenta, firesc, prin Parcul National DeltaDunarii, care se bucura de statutul de "sit de patrimoniuuniversal".

Abundenta fotografiilor, toatecolor, este remarcabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO