Ziarul de Duminică

Citeşti şi te îmbogăţeşti!/ de Ziarul de Duminică

Citeşti şi te îmbogăţeşti!/ de Ziarul de Duminică
19.05.2011, 23:41 66

David L.Dotlich, Peter C.Cairo

De ce eşuează un CEO

Cele 11 comportamente care vă pot devia ascensiunea cătrevârf şi cum să le controlaţi

Editura Curtea veche

Prefaţă de Ram Charan şi Robert Hogan. Traducere din limbaengleză de Roxana Gafliuc. Dacă vreunul dintre următoarelecomportamente vi se pare tipic pentru dumneavoastră sau pentruvreunul dintre colegi, păziţi-vă! David L. Dotlich şi Peter C.Cairo vă prezintă în această carte cele mai frecventecaracteristici ale directorilor executivi de top care au eşuat,precum şi modalităţile prin care puteţi evita acestemanifestări:

Aroganţa: dumneavoastră aveţi dreptate şi toţi ceilalţigreşesc.

Melodrama: vă poziţionaţi mereu în centrulatenţiei.

Volatilitatea: starea de spirit vi se schimbă brusc şiimprevizibil.

Precauţia excesivă: următoarea decizie pe care o luaţipoate fi prima.

Neîncrederea constantă: vă concentraţi asupraaspectelor negative.

Detaşarea: sunteţi rezervat şi deconectat.

Manipularea: consideraţi că regulile sunt doar simplesugestii.

Excentricitatea: e distractiv să fiţi diferit doar dedragul atitudinii.

Rezistenţa pasivă: tăcerea dumneavoastră e greşitinterpretată drept acord.

Perfecţionismul: faceţi corect lucrurile mărunte, însăle rataţi pe cele importante.

Dorinţa de a plăcea: vreţi să intraţi în topulpopularităţii.

"Aceasta e o carte bazată pe experienţă. Autorii au lucrat anide-a rândul cu mulţi dintre directorii executivi de top şi cunumeroase corporaţii din lumea întreagă, prin urmare scriu având operspectivă pătrunzătoare asupra comportamentului uman în mediuorganizaţional. Ei înţeleg atât motivele pentru care lideriieşuează, cât şi pe cele datorită cărora ating succesul, iar aceastăînţelegere este evidentă în exemplele redate în carte şi însugestiile pragmatice oferite." (Ram Charan)

"Cartea de faţă reprezintă o contribuţie importantă, chiarfundamentală, adusă literaturii de leadership, pentru că spunenişte lucruri adevărate din punct de vedere empiric şi importantedin punct de vedere pragmatic. Volumul identifică tendinţele comunepentru liderii care eşuează în carieră şi care vor provoca, astfel,daune considerabile organizaţiilor pentru care lucrează. Oricepersoană interesată de eficienţa organizaţională, în general, şi deleadership, în particular, va constata că această carte enepreţuită." (Robert Hogan)

Dr. David L. Dotlich este partener la CDR International, fiindconsultant în afaceri şi consilier pentru directorii executivi aimultor corporaţii globale, precum Johnson & Johnson, Bank ofAmerica, McKesson, Merck, Novartis, Intel, Washington Mutual şimulte altele. Anterior, a fost vicepreşedinte executiv alcom­paniilor Honeywell International şi Groupe Bull. Timp de 20 deani, s-a implicat în implementarea schimbărilor organizaţionaleplanificate - din mediul academic, guvern şi afaceri. Este coautoral câtorva cărţi despre leadership.

Dr. Peter C. Cairo este partener la CDR International şiacti­vează în calitate de consultant specializat în dezvoltarealiderilor, consilierea directorilor executivi şi creştereaeficienţei organiza­ţionale. Printre clienţii lui se numără AvonProducts, Merck, Colgate, Bank of America, Lilly şi Thomson. Cairoa fost preşedinte al Departamentului de Psihologie Organizaţionalăşi Consiliere de la Columbia University, instituţie în care alucrat vreme de două decenii, iar în prezent este membru alfacultăţii Columbia University Business School Executive Education.De asemenea, este coautor al câtorva cărţi despreleadership.

Robert T. Kiyosaki

Un IQ financiar mai bun

Cum să-ţi foloseşti banii mai cu cap

Editura Curtea veche

Prefaţă de Donald J. Trump. Traducere din limba engleză deAlina-Georgiana Sică. "Această carte nu conţine sfaturi financiare,spune autorul. Dar te ajută să devii mai inteligent în planfinanciar, aşa încât să poţi înţelege informaţiile pe care leprimeşti şi să-ţi găseşti propria cale spre nirvana financiară. Pescurt, să ajungi bogat devenind mai inteligent." Niciodată nu eprea târziu să înveţi, mai ales în contextul noului tip decapitalism în care trăim. Nu mai e suficient să economiseşti, să-ţiplăteşti datoriile şi să investeşti într-un portofoliudiversificat. Şi dacă şcolile tradiţionale nu predau bazelefinanţelor personale, poţi începe singur să-ţi extinzicunoş­tinţele, pentru a-ţi schimba viitorul. Kiyosaki prezintă celecinci tipuri de IQ financiar, necesare fiecărei persoane caredoreşte să obţină independenţa financiară: cum să faci mai mulţibani - să afli cât valorezi cu adevărat, cine îţi sunt clienţii şicum să-ţi conturezi viitorul financiar; cum să-ţi protejezi banii -să priveşti taxele ca fiind inerente vieţii, alături de tine labine şi la rău, căci "nu contează cât câştigi… ci cât îţi rămâne";cum să-ţi aloci banii - să înveţi cum să trăieşti pe baza unuibuget, deoarece nu e suficient să vrei un trai bun; trebuie să-l şiplanifici; cum să ai profit prin efectul de levier - să ştii cum săpui banii să lucreze pentru tine, aceasta fiind o abilitatecrucială; cum să fii mai informat în plan financiar - să accelereziprocesul de îmbogăţire, pe măsură ce asimilezi tot mai multeinformaţii.

Robert T. Kiyosaki, autorul cărţii Tată bogat, tată sărac- bestseller internaţional şi cartea de finanţe personalecare a ocupat primul loctimp de 2 ani la rând în topul realizat depublicaţia USA Today - este investitor, antre­prenor şieducator. Perspectivele lui asupra banilor şi investiţiilordepă­­şesc cu mult înţelepciunea convenţională specifică acestordomenii. Prin eforturile lui, a influenţat zeci de milioane deoameni şi le-a schimbat, efectiv, mentalitatea despre bani.Comunicându-şi punctul de vedere cu privire la inadvertenţele (a seciti: ­carac­terul vetust şi defectuos) din spatele sfaturilor"tradiţionale" - ia-ţi o slujbă bună, munceşte din greu,economiseşte bani, scapă de datorii, inves­teşte pe termen lung şifă-ţi un portofoliu diversificat de investiţii -, Robert Kiyosaki adevenit renumit pentru discursul direct, ireverenţa şi curajul lui.Tată bogat, tată sărac este bestsellerul care a stat cel maimult în topul celor patru liste la care se raporteazăPublisher's Weekly - cele publicate de New York Times,BusinessWeek, Wall Street Journal şi USA Today -,rămâ­­nând timp de peste 6 ani în topul celebrei liste a­publi­caţiei New York Times. Traduse în 51 de limbi şidisponibile în 109 ţări, cărţile din seria "Tată Bogat" s-au vândutîn peste 28 de milioane de exemplare în toată lumea şi au dominatlistele cu bestselleruri din Asia, Australia, America de Sud, Mexicşi Europa. În 2005, Robert Kiyosaki a fost introdus în Hall ofFame pe site-ul www.amazon.com, unde figurează în listaprimilor 25 de autori de bestselleruri. În prezent, seria "TatăBogat" include 14 titluri. Născut şi crescut în Hawaii, RobertKiyosaki face parte din cea de-a patra generaţiejaponezo-americană. După absolvirea colegiului, pe care l-a urmatîn New York, Robert s-a alăturat Infanteriei Marine şi a plecat înVietnam ca ofiţer şi pilot de elicoptere de luptă. După război,Robert a început să lucreze în vânzări pentru corporaţia Xerox şi,în 1977, a înfiinţat o companie care a adus pe piaţă primele"portofele pentru surfişti", din nailon şi având închizătoare cuarici. În 1985, a înfiinţat o companie internaţională de educaţie,prin intermediul căreia zeci de mii de studenţi din toată lumea auparticipat la cursuri de afaceri şi investiţii. În 1994, Robertşi-a vândut afacerea şi, mulţumită investiţiilor făcute, a putut săiasă la pensie la vârsta de 47 de ani. În timpul scurtei perioadeîn care a fost pensionar, înainte de a se implica din nou înafaceri, a scris Tată bogat, tată sărac. Iată ce spuneRobert Kiyosaki: "La şcoală mergem ca să învă­ţăm să trudim dingreu pentru bani. Eu scriu cărţi şi creez produse prin care-i învăţpe oameni cum să pună banii să muncească din greu pentruei."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24