Bănci și Asigurări

ASF: Distribuţia de asigurări va deveni mai birocratică. Mişu Negriţou, preşedintele ASF: „Nu va mai funcţiona principiul am şi eu nişte bani şi aş vrea să-mi fac un business, aşa că îmi fac un broker“

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF:
„O singură lege mai avem de făcut, cea a distribuţiei de asigurări. Este clar că după implementarea directivei europene IDD distribuţia de asigurări va fi mai birocratică, se va pune mai mult accent pe informarea consumatorului. Vor fi zeci de pagini care vor trebui anexate contractului de asigurare. Piaţa se profesionalizează.“

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF: „O singură lege mai avem de făcut, cea a distribuţiei de asigurări. Este clar că după implementarea directivei europene IDD distribuţia de asigurări va fi mai birocratică, se va pune mai mult accent pe informarea consumatorului. Vor fi zeci de pagini care vor trebui anexate contractului de asigurare. Piaţa se profesionalizează.“

Autor: Anelis Baciu

04.02.2017, 09:00 739
Vânzarea de asigurări de către brokeri va deveni mai complicată şi birocratică după implementarea directivei europene privind distribuţia de asigurări (IDD), fapt care va face mult mai greoi accesul în piaţă al unor noi jucători. Totodată, conformarea la noile reguli va da bătăi de cap şi brokerilor exis­tenţi în piaţă, spune Mişu Negriţoiu, pre­şe­dintele Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF).
 
„O singură lege mai avem de făcut, cea a distribuţiei de asigurări. Este clar că după implementarea directivei europene IDD distribuţia de asigurări va fi mai birocratică, se va pune mai mult accent pe informarea consumatorului. Vor fi zeci de pagini care vor trebui anexate contractului de asigurare. Piaţa se profesionalizează. Nu va mai func­ţiona principiul am şi eu nişte bani şi aş vrea să-mi fac un businees, aşa că îmi fac un bro­ker“, afirmă Mişu Negriţoiu.
 
Directiva europeană privind distribuţia de asigurări (IDD) a intrat în vigoare în data de 22 februarie 2016, însă statele membre ale Uniunii Europene au la dis­po­ziţie o perioadă de doi ani pentru trans­punerea acestei directive în legislaţiile naţio­nale. Practic, statul român mai are la dispo­ziţie un an pentru transpunerea directivei în legislaţia naţională.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO