Bănci și Asigurări

ASF: Nu am terminat controlul la Euroins, analizăm contestaţiile companiei la concluziile controlului nostru

Controlul de la Euroins

ASF: Nu am terminat controlul la Euroins, analizăm...

Autor: Mircea Nica

13.03.2023, 11:00 566

♦ La începutul lunii februarie 2023, ASF a confirmat pentru ZF că are în derulare o acţiune de control în cadrul Euroins ♦ Între timp, pe piaţă au apărut declaraţii publice ale unor politicieni prin care se atrage atenţia asupra unui alt faliment care ar fi în pregătire pe piaţa asigurărilor ♦ Cea mai sancţionată companie din ultimii trei ani este Euroins România, cu o valoare totală a amenzilor de peste 16 mil. lei în baza a 17 controale desfăşurate de ASF ♦ Pe de altă parte, grupul bulgar Eurohold, din care face parte Euroins, susţine că societatea este stabilă.

Euroins România, liderul pieţei RCA, este în continuare în plin control al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ceea ce înseamnă că situaţia companiei încă este neclară. Pe de altă parte, grupul bulgar Eurohold, din care face parte Euroins, susţine că societatea este stabilă din punct de vedere financiar.

Menţionăm ca la Euroins analiza este în curs. Potrivit prevederilor din Regulamentul nr. 4/2021 privind activitatea de control desfăşurată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, un control este finalizat în momentul în care sunt valorificate rezultatele acestuia. Procedurile interne prevăd parcurgerea anumitor etape de verificare şi asumarea rezultatelor controlului, inclusiv obţinerea avizului de legalitate. Menţionăm faptul că, în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 4/2021, Autoritatea a trebuit să analizeze punctul de vedere, explicaţiile sau obiecţiile formulate de societate, precum şi documentele sau informaţiile suplimentare transmise de aceasta“, au transmis reprezentanţii ASF pentru ZF.

Între timp, în spaţiul public au apărut declaraţii privind un posibil faliment în pre­gătire, ceea ce ar însemna că pe lângă fali­mentul City Insurance, care încă produce efecte negative, influenţând şi majorarea subs­tan­ţială a tarifelor RCA, ar urma un nou şoc care cel mai probabil ar crea un haos şi mai mare şi ar destabiliza industria de asi­gurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO