Bănci și Asigurări

BCR Banca pentru Locuinţe a redus dobânzile la creditele anticipate în lei la 8%

BCR Banca pentru Locuinţe a redus dobânzile la creditele anticipate în lei la 8%

Autor: Andrei Chirileasa

05.03.2012, 10:51 748

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a anunţat reducerea dobânzii la creditele anticipate acordate în lei şi garantate cu ipotecă la 8% pe an, de la 9% anterior.

Creditele anticipate sunt o variantă de finanţare pe care BCR BpL o oferă clienţilor care încep să economisească pentru achiziţia unei locuinţe sau a unui teren sau pentru renovarea şi modernizarea locuinţei. Băncile oferă produse de economisire-creditare. Un client trebuie să economisească o anumită sumă, după care poate accesa un credit de la banca pentru locuinţe, la o dobândă mai avantajoasă, beneficiind şi de o primă de la stat pentru suma economisită. Prin creditrul anticipat, clienţii pot beneficia de bani încă de la începutul perioadei de economisire. Pe lângă sumele economisite lunar, clientul va plăti şi ratele la creditul anticipat.

"Produsele BCR Banca pentru Locuinţe au marele avantaj că nu sunt afectate de riscurile valutare şi riscurile de creştere a dobânzii, fiind doar în lei şi cu dobândă fixă. În condiţiile de piaţă actuale, venim în întâmpinarea nevoilor locative ale clienţilor care doresc să investească într-un timp mai scurt în domeniul locativ cu o reducere de dobândă importantă - la creditele anticipate garantate cu ipotecă imobiliară de la 8,7% p.a. (pentru pachetele Locuinţa Plus, Economii Plus) şi respectiv 9% p.a. (pentru pachetul Locuinţa Avantaj) la 8% pe an, indiferent de tipul de contract", a declarat Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele, dar nu au ajuns la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pentru a putea beneficia de dobânzile fixe avantajoase ale creditelor locative acordate numai in lei (5% sau 6% pe an, în funcţie de tipul produsului ales), pot sa opteze pentru un credit intermediar - de asemenea in lei, tip punte, cu dobândă fixă de doar 7% pe an. Când clientul întruneşte condiţiile de vechime necesare repartizării contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma în credit locativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO