Bănci și Asigurări

BNR: 4 din 10 firme semnalează gradul scăzut de pregătire al forţei de muncă şi indisponibilitatea sa

Florian Neagu, director adjunct la Direcţia de stabilitate financiară din Banca Naţională a României.

Florian Neagu, director adjunct la Direcţia de stabilitate financiară din Banca Naţională a României.

Autor: Florentina Niţu

27.06.2023, 16:30 146

„În domeniile cu grad ridicat de tehnologizare, 61% din companii spun că au probleme cu forţa de muncă“.

În ultimele şase luni, compa­nii­le din România se confruntă cu o se­rie de provocări, iar cele mai strin­gente sunt creşterea costurilor de producţie lipsa forţei de muncă. Patru din 10 companii semnalează gradul scă­zut de pregătire al forţei de muncă şi indisponibilitatea forţei de muncă ca­lificate, iar în domeniile cu grad ridi­cat de tehnologizare e vorba de 6 din 10 companii, potrivit datelor furniza­te de Banca Naţională a României.

„Cea mai presantă problemă pe care ne-o semnalează firmele în ulti­me­le şase luni este reprezentată de creş­terea costurilor de producţie. Cea de-a doua problemă presantă vizează piaţa muncii: 43% din companii sem­nalează gradul scăzut de pregătire al forţei de muncă şi indisponibilitatea forţei de muncă calificate. Această pon­dere a crescut semnificativ de la 34% în urmă cu doi ani“, a spus Florian Neagu, director adjunct la Direcţia de stabilitate financiară din Banca Naţională a României. El a fost prezent la conferinţa ZF & BRD Viitorul în business. Datele din acest an sunt preliminare, studiul fiind în curs de finalizare, a completat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO