Bănci și Asigurări

BRD isi asorteaza portofoliul la sezon

10.05.2005, 18:34 12

BRD - SocGen a lansat un nou credit pentru nevoi personale nenominalizate, care aduce ca noutate acordarea unei perioade de gratie de trei luni, atåt pentru plata dobånzii, cåt si pentru rambursarea capitalului imprumutat (principalul).

Creditul, denumit "Expresso de vara", se poate contracta påna la sfårsitul lunii iulie, avånd scadente cuprinse intre 27 si 51 de luni. Banca percepe o dobånda de 16% - fixa pentru imprumuturile in lei. La creditele in euro, dobånda este de 11,5% pe an, variabila. Varianta de dobånda fixa oferita la lei se poate dovedi costisitoare pentru clienti, in contextul in care dobånzile ar putea sa scada semnificativ sub acest nivel in viitor. Valoarea minima a creditului este de 6 mil. lei (respectiv 200 de euro), iar suma maxima care poate fi imprumutata este de 70 mil. lei (sau 2.000 de euro).

Reprezentantii bancii sustin ca acest credit raspunde unor necesitati de sezon, astfel ca va fi disponibil si in anii urmatori, in perioade asemanatoare.

Banca sustine ca durata de aprobare a unui dosar complet de credit este de 15 minute in oricare dintre unitatile proprii. BRD permite de asemenea si preacceptarea prin telefon a cererii de creditare.

BRD - SocGen, a doua banca din sistem, detinea la sfårsitul anului trecut active totale in valoare de 3,5 miliarde de euro si avea un portofoliu de 1,5 milioane de clienti. Reteaua teritoriala a bancii depaseste 220 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels