Bănci și Asigurări

Ce a evitat Franks să spună: Neaplicarea OUG 50 la contractele de credit în derulare, precondiţie pentru tranşa FMI

Ce a evitat Franks să spună: Neaplicarea OUG 50 la contractele de credit în derulare, precondiţie pentru tranşa FMI
17.11.2010, 14:09 11

Modificarea OUG 50 privind creditele populaţiei, astfel încât săasigure transparenţă dar şi stabilitate financiară, este una dintrecele 5 precondiţii pentru eliberarea următoarei tranşe, iar laanexa scrisorii suplimentare se precizează că prevederile nu vor fiaplicate contractelor în derulare, informează Mediafax.

"Ca o precondiţie, vom lucra cu Parlamentul pentru a ne asiguracă Ordonanţa 50 din 2010 va îmbunătăţi transparenţa şi protecţiadrepturilor consumatorilor, asigurând, totodată, stabilitateasistemului financiar şi conformitatea cu prevederile Directivei48/2008 a Comisiei Europene. În acelaşi timp, ne vom asigura că BNReste singura instituţie autorizată pentru reglementarea activităţiide creditare a băncilor", se arată în scrisoarea suplimentarăconvenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) la finalul misiuniidin octombrie-noiembrie, obţinută de MEDIAFAX.

Pe de altă parte, la anexa scrisorii de intenţie, la capitolul"Precondiţii", este specificată modificarea ordonanţei "astfelîncât să nu fie aplicată contractelor în derulare".

Ordonanţa privind creditele de consum se află în dezbatere laComisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, după ce a fostaprobată în Senat fără nicio modificare.

O delegaţie condusă de Constantin Cerbulescu, preşedinteleAutorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-aîntâlnit săptămâna trecută, la Bruxelles, cu reprezentanţi aiComisiei Europene, pentru iniţierea dialogului cu oficialii UEpentru a clarifica aspecte referitoare la unul din articoleleordonanţei privind contractele de credit ale populaţiei. Citiţi maimulte despre Ordonanţa 50 pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO