Bănci și Asigurări

Cinci bănci cu prezenţă locală nu au notă de trecere la testul BCE

Cinci bănci cu prezenţă locală nu au notă de trecere...

Autor: Ciprian Botea

27.10.2014, 00:07 3750

Cinci grupuri care controlează prin subsidiarele locale 13% din sistemul bancar se află pe lista celor 25 de bănci europene care nu au reuşit să obţină notă de trecere la testul de stres şi de evaluare a calităţii activelor, derulat de Banca Centrală Europeană şi de Autoritatea Bancară Europeană pe parcursul ultimului an.

Cele cinci bănci sunt Volksbank, Eurobank (proprietarul Bancpost), Piraeus, National Bank of Greece (care deţine Banca Românească) şi Veneto Banca, grupul italian care controlează sucursala cu acelaşi nume. Cele 25 de bănci care au picat testul au nevoie de capital suplimentar de 25 mld. euro. Nu au reuşit să treacă testul de stres nici grupul portughez Millennium BCP şi nici Bank of Cyprus. Millennium a ajuns la un acord cu ungurii de la OTP anul acesta pentru vânzarea subsidiarei locale, în timp ce sucursala de la Bucureşti a Bank of Cyprus se află în proces de vânzare a portofoliului.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- câte grupuri bancare cu expunere pe România au luat notă de trecere; cele cinci bănci cu cea mai mare expunere

- cele 25 de grupuri bancare care nu au trecut testele BCE;  detalii despre cele cinci bănci prezente şi în România 

- măsurile ce trebuie luate de cele 25 de bănci care nu au trecut testele de stres

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO