Bănci și Asigurări

Creditarea isi revine in semestrul doi; BRD iese cu 7% dobanda

17.03.2010, 23:04 30

Bancherii spun ca au bani de dat credite si au bugetat cresteripentru anul acesta, dar asteapta mai intai ca economia sa dea semneclare de revenire, care ar trebui sa apara insa abia din semestrulal doilea.

"Pe partea de companii ne asteptam la o revenire a creditarii,dar nu mai devreme de a doua jumatate a anului. Exista deja semnalecare indica aceasta revenire, cum ar fi cresterea productieiindustriale", a spus Rasvan Radu, presedintele executiv alUniCredit Tiriac Bank. El sustine ca anul acest am putea vedea maimulte companii mari intrand in insolventa pentru ca incep sa isiepuizeze rezervele financiare.

Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank, este ceva mai optimistsi spune ca priveste "cu incredere" anul 2010, desi admite camonitorizarea evolutiei creditelor neperformante ramane principalaprovocare.

Deocamdata, francezii de la BRD-SocGen incearca sa testezecererea de credite de consum, cu o oferta promotionala, cu dobandade 7% pe an, fixa la imprumuturile in lei. "Verificam daca piatasta din cauza cererii sau a preturilor", spune Lucian Cojocaru,directorul departamentului comercial al retelei BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO