Bănci și Asigurări

Factoring international prin BRD-SocGen

15.08.2000, 00:00 15



Banca Romana pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale ofera clientilor sai serviciul de factoring international, care faciliteaza patrunderea exportatorilor romani pe noi piete si care se adreseaza agentilor economici romani, indiferent daca sunt sau nu clienti ai BRD, care urmeaza sa incaseze valuta din exportul de marfuri sau prestari servicii.

Apeland la acest produs exportatorii au garantia finantarii pe termen scurt a 80% din creante, incasarii facturilor, consultanta gratuita privind incheierea contractelor externe, evaluarii partenerilor, derularii rapide a operatiuni; evidentei urmaririi si incasarii facturii.

Ceea ce se ofera clientilor care apeleaza la factoring, este asigurarea de lichiditati pentru activitatile curente, prin transformarea exporturilor pe credit in exporturi cu plata imediata.

Odata cu aceasta, factoring-ul aduce garantia incasarii facturilor, fara a solicita garantii reale, asa cum se intampla in cazul acordarii unui credit.

Etapele principale de derulare a unui contract de factoring sunt: prezentarea la banca a contractului comercial extern si a facturilor si documentelor care atesta expedierea marfurilor/prestarea serviciilor, in 24 de ore de la data depunerii documentelor in banca, BRD-Groupe Societe Generale cumpara 80% din creantele exportatorului; dupa incasarea facturilor la scadenta, banca crediteaza contul clientului cu diferenta de 20%.

Factoringul reprezinta o oportunitate pentru promovarea exporturilor romanesti pe diferite piete, exportatorii putand oferi partenerilor de afaceri contracte competitive din punctul de vedere al termenelor de piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels