Bănci și Asigurări

HVB Tiriac are conducere: ramane Pascariu, pleaca Saldirak

17.01.2006, 19:47 24

Selcuk Saldirak, presedintele Bancii Tiriac, nu va mai ocupa nici o pozitie in banca HVB Tiriac rezultata in urma fuziunii cu HVB Bank Romania, conform deciziei Bank Austria Creditanstalt, care controleaza noua entitate.

Saldirak spune ca nu are inca planuri de viitor foarte clare.

"Prioritatea mea este finalizarea procesului de fuziune, care reprezinta un proiect dificil si ma va tine ocupat probabil pana prin luna mai. De-abia apoi voi lua o hotarare in privinta continuarii carierei", a declarat pentru ZF Selcuk Saldirak.

Saldirak lucreaza in sistemul bancar romanesc din 1997, cand a fost numit presedinte al filialei locale a bancii turce Demirbank. El a dezvoltat banca de la zero, mentinandu-si pozitia si dupa septembrie 2001, cand a fost achizitionata de grupul italian UniCredito. In iulie 2004, Selcuk Saldirak a fost instalat ca presedinte al Bancii Tiriac in locul lui George Mucibabici, care asigurase interimatul conducerii bancii incepand din august 2003.

Banca HVB Tiriac va fi condusa de Dan Pascariu (55 de ani), actualul presedinte al HVB Bank, care va fi responsabil de coordonarea diviziilor de Risk Management si Trezorerie.

Din echipa Bancii Tiriac este pastrat fostul director financiar Florian Kubinschi (45 de ani), care va ocupa aceeasi pozitie si la HVB Tiriac, in timp ce lui Catalin Parvu, responsabil de coordonarea activitatilor de retail si a celor dedicate IMM-urilor in Banca Tiriac, urmeaza sa i se acorde noi atributii.

Haluk Kurcer, actual Chief Operating Officer al Bancii Tiriac, va parasi banca la finalul procesului de fuziune, estimat a avea loc pana la jumatatea anului.

Alaturi de Pascariu si Kubinschi, echipa de conducere a HVB Tiriac va fi formata din Manuela Plapcianu (43 de ani), numita Managing Board Member responsabil de Retail Banking, Wolfgang Schoiswohl (43 de ani), coordonator al operatiunilor de Corporate Banking, si Andreas Gschwenter (36 de ani), care va fi Chief Operating Officer.

Noul management isi va incepe activitatea o data cu finalizarea procesului de integrare a HVB Bank cu Banca Tiriac si cu obtinerea autorizatiilor de la BNR. In cursul acestui an este planificata si fuziunea dintre HVB Tiriac si UniCredit Romania, care ar putea implica o noua triere la nivelul managerilor.

Intr-o prima faza, HVB Tiriac se va plasa pe locul patru in topul bancilor, cu active totale de aproximativ 2,5 miliarde de euro, aproape 8% cota de piata, 82 de unitati si peste 760.000 de clienti. Banca HVB Tiriac va fi subsidiara a Bank Austria, deja membra a UniCredit Group. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels