Bănci și Asigurări

IBR: Am ajuns la 2.000 de cursanţi bancheri pe an. Ne extindem pe certificări internaţionale şi atragem clienţi din alte domenii

Gabriela Hârţescu, directorul general al Institutului Bancar Român

În perioada de boom, mergeau foarte bine cursurile de «introduction», de ABC bancar şi cele de dezvoltare a abilităţilor de tip soft, cum sunt cele de comunicare sau de vânzare. În prezent accentul cade pe programele tehnice, de pregătire pentru viitoarele modele de business.

Gabriela Hârţescu, directorul general al Institutului Bancar Român În perioada de boom, mergeau foarte bine cursurile de «introduction», de ABC bancar şi cele de dezvoltare a abilităţilor de tip soft, cum sunt cele de comunicare sau de vânzare. În prezent accentul cade pe programele tehnice, de pregătire pentru viitoarele modele de business.

Autor: Adelina Mihai

14.10.2014, 00:08 583

Aproape 2.000 de bancheri au absolvit anul trecut cursurile unui program de instruire oferit de Institutul Bancar Român, iar acum furnizorul de training pentru angajaţii din sectorul financiar bancar se orientează către programe personalizate pentru bănci, dar şi pentru salariaţii din industriile-cliente ale băncilor.

„Anul acesta, în luna noiembrie vom atinge aproximativ 2.000 de cursanţi la programele de training ale IBR, deci numărul de participanţi de anul trecut va fi depăşit. Identificăm şi concepem cursuri pentru noile linii de business din industria serviciilor financiare, adresându-ne pieţei de capital, asigu­rările sau leasingul, precum şi mediului de afaceri. Prin oferta de training care se adresează companiilor oferim programe de educaţie financiară şi clienţilor băncilor, contribuind astfel la creşterea gradului de profesionalizare a relaţiei client-bancă şi la optimizarea dialogului, pentru selectarea pachetului de servicii – produse bancare adecvat unei nevoi concrete“, a spus Gabriela Hârţescu, directorul general al Institu­tului Bancar Român.

IBR are în portofoliu peste 100 de teme de programe de instruire, iar printre trainerii/ lectorii care susţin aceste cursuri se numără Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele CFA România, Rozalia Pal, economist-şef la Garanti Bank, sau Harry Meintassis, şeful firmei de consultanţă în management Hay Group.

Pe lângă cursurile în format de tip „open“, în care vin, de regulă, participanţi care lucrează pentru bănci sau companii diferite, IBR a început să dezvolte şi programe de instruire personalizate, «in house», în funcţie de nevoile de dezvoltare pentru angajaţii unei singure companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro