Bănci și Asigurări

Negriţoiu, ASF: Asigurătorii să-şi pună la punct plata daunelor

Mişu Ne­gri­ţo­iu

Mişu Ne­gri­ţo­iu

Autor: Anelis Baciu

19.11.2015, 00:06 516
Plata la timp a despăgubirilor de că­tre companiile de asigurări şi pro­tec­ţia consu­matorului vor fi principalele obiec­tive setate de Autoritatea de Su­praveghere Financiară (ASF) în piaţa de asigurări pentru anul viitor, potrivit pre­şedintelui instituţiei, Mişu Ne­gri­ţo­iu.
 
„Nu ne mai jucăm cu plata despăgubirilor. Refacerea încrederii în asigurări nu se poate face dacă cei care au rămas în piaţă nu îşi fac treaba cum trebuie. Nu mai e loc de ocolit regulile. Cine face business sănătos şi oferă servicii de calitate clienţilor stă în business, cine nu, iese. Clienţii trebuie să primească ce au contractat, nu mai e loc de negociere“, a explicat Negriţoiu.
 
Declaraţiile preşedintelui ASF vin în contextul în care unii jucătorii din piaţă, în special pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA), au probleme în ceea ce priveşte achitarea la timp a despăgubirilor către clienţi. ASF a primit în primele şase luni ale anului aproape 8.100 de petiţii de la clienţii companiilor de asigurări, cele mai multe nemulţumiri fiind legate de neplata sau plata parţială a despă­gubirilor în special în cazul poliţelor RCA. Compania falimentară Astra Asigurări, Asirom şi Euroins au strâns aproape jumătate din reclamaţiile de la clienţii nemulţumiţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO