Bănci și Asigurări

Noua regulă a CSA: locuinţele trebuie asigurate prin două poliţe

Noua regulă a CSA: locuinţele trebuie asigurate prin două poliţe

Autor: Ciprian Botea

31.08.2012, 00:09 2613

Asigurările facultative de locuinţe nu mai acoperă începând din 1 septembrie daunele mai mici de 10.000 sau 20.000 de euro (în funcţie de materialul de construcţie) produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren, iar clienţii ale căror contracte de asigurare expiră după această dată vor fi obligaţi să încheie două poliţe - una facultativă şi una obligatorie.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a anunţat că de mâine societăţile de asigurare vor putea încheia poliţe numai pentru sume şi riscuri suplimentare celor acoperite de asigurarea obligatorie. Poliţele obligatorii emise de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) acoperă pagubele produse de inun­daţii, cutremure şi alunecări de teren în limita a 10.000 sau 20.000 de euro.

Anterior, poliţele facultative puteau ţine locul celor obligatorii dacă acopereau şi cele trei riscuri prevăzute de poliţa obligatorie. Poliţele facultative încheiate înainte de 1 septembrie se vor derula fără modificări până la expirarea contractelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO