Bănci și Asigurări

Scade numărul clienţilor care îşi scot anticipat banii din poliţe de viaţă, spun firmele de asigurări

Scade numărul clienţilor care îşi scot anticipat...

Autor: Anelis Baciu

16.09.2013, 00:07 23

Trei dintre cei mai mari zece asigurători de viaţă - care controlează împreună jumătate din piaţă - susţin că numărul clienţilor care îşi răscumpără anticipat poliţele (o sursă de cash importantă pentru sute de mii de români în perioada de criză) a scăzut anul acesta, schimbarea de direcţie fiind datorată atenuării incertitudinii de pe pieţele financiare şi diminuării nevoii urgente de lichidităţi a clienţilor.

ING Asigurări, cea mai mare companie de asigurări de viaţă, a plătit în primele şase luni circa 99 de milioane de lei (23 mil. euro), în contul răscumpărărilor anticipate (totale şi parţiale) de poliţe de asigurare. Compania nu a precizat cum a evoluat volumul despăgubirilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar a spus că numărul contractelor răscumpărate a fost în scădere cu 7% în perioada ianuarie-iunie faţă de acelaşi interval din 2012.

„Faptul că s-a diminuat numărul clienţilor care aleg să-şi răscumpere contractele de asigurare confirmă tendinţele de ordin calitativ pe care le observăm la nivelul pieţei, respectiv atenuarea incertitudinii şi a nevoii urgente de resurse financiare imediate“, a declarat Marius Popescu, CEO al ING Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro