Bănci și Asigurări

Un român a cumpărat 10 kilograme de aur de la Piraeus Bank într-o singură tranzacţie. În total are 34 de kilograme. VIDEO

Autor: Ciprian Botea

04.02.2013, 15:51 13309

Cea mai mare cantitate de aur vândută de Piraeus Bank unui client de retail într-o singură tranzacţie a fost de 10 kilograme, dar pe parcursul ultimilor trei ani clientul a acumulat 34 de kilograme de aur, a declarat luni la ZF LIVE Alina Piciorea, director de vânzări corporate şi retail în cadrul Trezoreriei Piraeus.

Banca a început să vândă aur sub formă de lingouri şi monede clienţilor de retail în octombrie 2009, perioadă în care a livrat clienţilor lingouri de 800 de kilograme. Majoritatea clienţilor văd aurul ca o investiţie pe termen lung, spune Piciorea, în condiţiile în care Piraeus a cumpărat înapoi de la aceştia numai 20 de kilograme de aur.

Aurul a fost o investiţie de refugiu pentru investitori în perioada de criză, astfel că preţul acestuia a crescut cu circa 80-90% în ultimii patru ani.

Emisiunea integrală cu Alina Piciorea poate fi urmărită aici

"Aurul este o investiţie cel puţin pe termen mediu. Clienţii nu ar trebui să se gândească la aur ca la o investiţie speculativă şi să cumpere doar pentru că au văzut aceste creşteri fabuloase în ultimul timp", a declarat Alina Piciorea la ZF LIVE.

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels