Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Albalact au aprobat fuziunea cu Rarăul

Autor: Andrei Chirileasa

08.09.2010, 23:54 21

Acţionarii producătorului de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ)şi-au dat ieri acordul de principiu pentru fuziunea companiei cuproducătorul de lactate Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, pe care-lcontrolează în proporţie de 93,6%. Albalact a plătit în 2008 circa3,5 mil. euro pentru achiziţia fabricii Rarăul pentru a intra pesegmentul producţiei de brânzeturi.

După preluare, Albalact a investit în modernizarea liniilor defabricaţie şi a demarat producţia de brânzeturi sub brandul omonimRarăul. Anul acesta, Albalact a lansat pe piaţă lactatele Rarăul,transformând un brand local într-un brand naţional, printr-oinvestiţie estimată la 300.000 de euro. Reprezentanţii Albalactsusţin că fuziunea celor două companii era necesară pentrudezvoltarea unui management integrat eficient. Compania mai deţineîn portofoliu brandurile Zuzu şi Fulga.

Albalact este cel mai mare producător de lactate de pe piaţăcontrolat de investitori locali, pachetul de control fiind deţinutde familia Ciurtin, cu 42% din acţiuni. Principalul acţionarminoritar este fondul de investiţii RC2, cu 25%. Raul Ciurtin arevenit la începutul anului şi în conducerea executivă a companiei,după ce negocierile cu investitori străini pentru vânzareacompaniei au eşuat. Compania a raportat în primul semestru afaceride 125 mil. lei (30 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de perioadasimilară a anului trecut, însă profitul net s-a redus cu circa 14%,la 2,4 mil. lei. Albalact este cotată pe piaţa RASDAQ, acţiuniletranzacţionându-se ultima dată la preţul de 0,231 lei.Capitalizarea companiei este de 35 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels