Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iaşi raportează profit de minus 26% în T1, la afaceri de 55,4 mil. lei

Antibiotice Iaşi raportează profit de minus 26% în T1,...

Autor: Cristina Bellu

15.05.2017, 11:59 187

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), companie controlată de stat în proporţie de 53%, a înregistrat în primul trimestru un profit de 5,3 milioane de lei, în scădere cu 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Veniturile din vânzări ale companiei au fost de 55,4 milioane de lei, în creştere uşoară, de 1%, faţă de T1 2016.

Pe pieţele externe compania a realizat în primul trimestru vânzări externe în valoare de 7,1 milioane de dolari, în creştere cu aproximativ 21% faţă de perioada similară a anului trecut.

Creşterea exporturilor a fost reprezentată de vânzările de produse finite, în special pe pieţele din Asia, America şi Rusia.

 “Valoarea exporturilor de produse finite a crescut în T1 din 2017 cu 44% faţă de perioada similară a anului trecut, principalele produse comercializate fâcând parte din clasa antiinfecţioase şi produse cardiovasculare.”, specifică raportul financiar al companiei.

Cheltuielile cu materiile prime şi materialele consumabile au fost de 27,9 milioane de lei, în scădere cu 10% comparativ cu primul trimestru al anului trecut pe fondul diminuării producţiei şi a structurii de fabricaţie şi vânzări.

Antibiotice Iaşi, principalul producător de medicamente antiinfecţioase din România, este listat la Bucureşti din 1997, fiind incluse atunci chiar în principalul indice de referinţă BET. În prezent acţiunile companiei sunt compuse în indicii BET-Plus şi în BET-BK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels