Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Erste coboară recomandarea privind acţiunile MedLife de la „acumulare” la „menţinere” şi se aşteaptă ca societatea să stagneze pe Bursă în următorul an

Bursă. Erste coboară recomandarea privind acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

05.04.2024, 07:20 3417

Analiştii grupului austriac Erste au oferit o recomandare de tip „hold”/„menţinere” pentru acţiunile operatorului privat de sănătate MedLife (M), în scădere de la „acumulare”, potrivit unui raport de analiză publicat pe BVB Research.

Preţul-ţintă acordat de Erste – prin divizia de analiză bursieră din România – este de 4,19 lei pe unitate, ceea ce înseamnă că, în următoarele 12 luni, acţiunile M ar scădea cu 1,6%, ţinând cont de preţul de tranzacţionare de 4,26 lei din după-amiaza de ieri. Analiza s-a realizat „având în vedere rezultatele mai degrabă dezamăgitoare de la sfârşitul anului trecut”, scrie Erste. „În timp ce rezultatele pro-forma arată într-adevăr mai bine, rezultatele pro-forma au arătat întotdeauna mai bine, iar rezultatele IFRS indică o tendinţă de scădere a profitabilităţii, atât în ceea ce priveşte rezultatul final, cât şi marja operaţională.”

Erste notează totodată principiile care au stat la baza modelului de creştere al MedLife, precum potenţialul României privind puterea de cumpărare şi produsul intern brut, spaţiul de consolidare de care dispune compania şi potenţialul strategiilor de M&A (fuziuni şi achiziţii). „Din punct de vedere strategic – pe termen scurt –  costul ridicat al finanţării poate reprezenta un preţ mai mic de plătit în ceea ce priveşte expansiunea decât pierderea cursei pentru mărime în faţa concurenţei actuale şi viitoare”, continuă analiştii.

MedLife şi-a bugetat pentru 2024 afaceri de 2,6 miliarde de lei la nivel consolidat, cu 18% mai mult decât anul trecut, şi un profit net de 22 de milioane de lei, după ce grupul a închis 2023 pe pierdere netă. În ultima săptămână, acţiunile M au crescut cu peste 10% la BVB pe fondul anunţului. „Deşi suntem de acord cu strategia companiei, aşteptăm cu nerăbdare o imagine mai bine definită a capacităţii grupului de a integra, raţionaliza şi eficientiza multitudinea de afaceri pe care le-a achiziţionat”, potrivit raportului Erste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO