Burse - Fonduri mutuale

Raliu de 26% pe acţiunile Foraj Sonde Videle, după ce compania a anunţat un contract de 447 mil. lei cu OMV Petrom pentru lucrări de foraj pe uscat

Raliu de 26% pe acţiunile Foraj Sonde Videle, după ce...

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2023, 11:21 1248

Acţiunile companiei de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) se apreciau cu 25,7% la startul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 19 iulie, pe fondul unor tranzacţii de 250.000 de lei, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

Rulajul reprezintă circa 16% din valoarea tuturor tranzacţiilor realizate cu acţiuni FOJE de la începutul anului încoace. Compania este pe plus cu 113% în 2023, deci a dublat banii investitorilor, înregistrând tranzacţii în valoare de 1,54 milioane de lei.

Dinamica de astăzi vine după ce societatea a anunţat marţi că a semnat un contract cadru pentru lucrări de foraj pe uscat cu OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei.

Contractul este în valoare de 446,78 milioane de lei, echivalentul a 90,4 milioane de euro, şi are o durată de cinci ani cu posibilitatea prelungirii cu acordul părţilor.

Ieri, acţiunile FOJE s-au tranzacţionat în creştere cu 11,1%, pe un rulaj de circa 28.000 de lei. Anunţul privind contractul cu OMV Petrom a venit însă după închiderea sesiunii de trading.

Compania din Teleorman a mai anunţat un contract similar la începutul anului, în valoare de 77,9 milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO