Burse - Fonduri mutuale

Horia Ciorcilă de la Banca Transilvania, Zoltan Teszari de la Digi şi fraţii Pavăl de la Dedeman au tras lozul cel mare la Bursă: 86 mil. lei în 2019

Horia Ciorcilă de la Banca Transilvania, Zoltan Teszari...

Autor: Liviu Popescu

22.05.2019, 07:00 12195

Cei mai mari antreprenori de la bursa românească urmează să primească dividende de 125 milioane de lei din profiturile companiilor pe anul 2018 în contextul în care acţionarii au aprobat planurile de remunerare în cadrul adunărilor generale de la finele lunii aprilie, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la bursă.

Circa 86 milioane de lei urmează să fie transferate ca dividende de Banca Transilvania, Digi Communications, Electrica şi Conpet Ploieşti către Horia Ciorcilă, preşedinte şi unul dintre membrii fondatori ai băncii de la Cluj, Zoltan Teszari, orădeanul care controlează Digi, şi fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman şi cei mai activi antreprenori în companii de energie din România.

Prin urmare, cei patru investitori sunt cei mai mari câştigători ai bursei româneşti în anul 2019 în contextul în care conturile acestora urmează să fie alimentate cu două treimi din valoarea totală a dividendelor pe care le vor primi cei mai mari antreprenori.

Pe lista celor mai mari antreprenori care urmează să încaseze anul acesta dividende se numără şi Radu Dimofte de la Sphera, Gheorge Iaciu, acţionarul majoritar al dezvoltatorului imobiliar Impact, Victor Bostan, acţionar minoritar şi director general al Purcari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO