Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Economiei explică insolvenţa Romaero cu „apariţia unui risc iminent de vânzare a unor active imobiliare importante“. ZF a solicitat acţionarului majoritar mai multe clarificări cu privire la situaţia în care se află compania.

Ministerul Economiei explică insolvenţa Romaero cu...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2024, 00:07 3681

Romaero (simbol bursier RORX) şi-a cerut insolvenţa ca urmare a situaţiei economico-financiare precare, dar şi pentru a evita vânzarea unor active imobiliare importante din patrimoniu, având în vedere că societatea de stat care fabrică piese şi repară avioane civile şi militare este o ţintă imobiliară atractivă pentru cele 35 de hectare de teren din nordul Capitalei.

„Pe fondul agravării situaţiei economico-financiare, dar şi al apariţiei unui risc iminent de înstrăinare a unor active imobiliare importante pentru societate, Consiliul de Administraţie al ROMAERO S.A. a decis, în data de 21.12.2023, deschiderea procedurii de insolvenţă la cererea debitoarei“, a răspuns Ministerul Economiei, acţionar cu 56,7% din Romaero, la solicitarea ZF.

Când vorbim de Romaero, ne putem gândi la aproximativ 35 de hectare în nordul Bucureştiului care reprezintă o ţintă imobiliară atractivă. În condiţiile în care un teren este vândut în vecinătate cu circa 800 de euro pe metru pătrat, terenurile Romaero sunt evaluate la aproximativ 270 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO