Business Construct

Cum arată fabrica de la Filipeştii de Pădure în care grecii de la Alumil au investit 30,3 mil. lei. GALERIE FOTO

Fabrica Alumil

Fabrica Alumil

Autor: Adrian Cojocar

18.07.2013, 14:47 3438

Producătorul de profile din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), parte a grupului grecesc cu acelaşi nume deţinut de industriaşul George Mylonas, a finalizat recent o investiţie în valoare de 30,3 mil. lei (6,8 mil. euro) într-o fabrică de prelucrare a aluminiului situată în comuna Filipeştii de Pădure din judeţul Prahova.

Investiţia în unitatea de la Filipeştii de Pădure era promisă de grupul grecesc încă de la listarea filialei din România, în 2007, când au atras de la investitorii de pe bursă circa 28,7 mil. lei printr-o ofertă publică. Compania a mai accesat în vederea finanţării investiţiei şi un împrumut de 1,7 mil. euro de la Banca Millennium.

Pentru această investiţie Alumil a beneficiat de fonduri europene nerambursabile în valoare de 6 mil. lei.

Printre noutăţile pe care această unitate de producţie le aduce se numără o instalaţie de vopsire electrostatică a profilelor din aluminiu care imită lemnul şi o linie de producţie a profilelor din aluminiu cu barieră termică.

Fabrica Alumil de la Filipeştii de Pădure are o capacitate de 9.000 de tone de profile din aluminiu pe an, semnificativ mai mare decât cea pe care aceştia o deţin în Bucureşti, a cărei capacitate se ridică la circa 6.000 de tone.

Alumil are în prezent 185 de salariaţi, iar în urma investiţiei compania intenţionează să creeze 45 de noi locuri de muncă şi să-şi dubleze cota la export.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO