Business Construct

Dedeman va deschide un centru comercial in Capitala

29.11.2007, 02:22 29

DISTRIBUITORUL de materiale de constructii Dedeman din Bacau, controlat de oamenii de afaceri Adrian si Dragos Paval, va incepe anul viitor constructia unui centru comercial in sudul Capitalei. Decizia face parte dintr-un program mai amplu de investitii, prin care compania intentioneaza sa deshida anul viitor patru noi magazine.
Odata cu extinderea retelei de magazine, Dedeman estimeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri de peste 200 de milioane de euro. Compania a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o crestere a cifrei de afaceri de 50% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind previziunile de la inceputul anului. Daca acest ritm se va mentine pana la sfarsitul anului, compania va ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de 160-170 mil. euro.
"Evolutia din primele noua luni ale anului s-a inregistrat pe fondul cresterii cererii de materiale de constructie, precum si datorita extinderii retelei de centre comerciale, care a ajuns la 9 magazine. Pana la sfarsitul anului va fi deschis si cel de-al zecelea magazin al retelei la Piatra-Neamt, respectiv al treilea pe acest an dupa Targoviste si Roman", afirma reprezentantii companiei Dedeman. Celelalte centre pe care Dedeman le detine sunt situate in Iasi, Vaslui, Suceava, Bacau, Onesti, Focsani, Braila si Targoviste. Cele zece centre comerciale pe care le va detine Dedeman pana la sfarsitul anului vor asigura o suprafata de vanzare ce depaseste 85.000 metri patrati.
Valoarea investitiilor pe anul 2007 la nivelul grupului a fost de 20 de milioane de euro alocati atat pentru deschiderea celor trei centre comerciale, cu suprafete cuprinse intre 6.000 si 10.000 de metri patrati, cat si pentru noul service Dedeman Camioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels