Business Construct

Fabrica Tricodava, vanduta pentru 42 mil. euro

28.06.2007, 20:20 626

Grupul spaniol Gran Via a cumparat, cu 42 de milioane de euro, de la fondul de investitii Broadhurst, fosta fabrica Tricodava din cartierul bucurestean Drumul Taberei, pe terenul careia urmeaza sa construiasca 2.100 de apartamente. Terenul are o suprafata de aproximativ 54.000 metri patrati. in care vor fi investiti circa 185 de milioane de euro.
Proiectarea va incepe in luna noiembrie a acestui an, iar constructia propriu-zisa va incepe in luna martie a anului 2008, potrivit reprezentantilor Gran Via.
Cu cateva luni in urma, Gran Via a achizitionat terenul si cladirea fostei fabrici Frigocom, tot din Drumul Taberei, pe care urmeaza sa construiasca 1.400 de locuinte. Fondurile proprii ale Gran Via, disponibile pentru cumpararea de terenuri in Romania sunt de 150 milioane de euro.
Obiectivul grupului spaniol este construirea in Romania a circa 14.000 de locuinte intr-o perioada de sapte ani, in urma unor investitii totale de circa un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO