Business Hi-Tech

BlackBerry atacă studiul Apple legat de problemele de recepţie ale smartphone-urilor. "Utilizatorii BlackBerry nu trebuie să folosească o husă pentru a putea vorbi la telefon"

BlackBerry atacă studiul Apple legat de problemele de recepţie ale smartphone-urilor. "Utilizatorii BlackBerry nu trebuie să folosească o husă pentru a putea vorbi la telefon"
19.07.2010, 11:46 36

RIM, producătorul smartphone-urilor BlackBerry, a răspunsacuzaţiilor Apple conform cărora "toate smartphone-urile" suferă deprobleme legate de recepţie ca urmare a poziţionării antenelor,informează The Guardian. Compania a făcut referire în special lamenţionarea telefoanelor BlackBerry în cadrul conferinţei de presăsusţinute vineri de Apple în care Jobs dorea să ofere răspunsuri laproblemele reclamate de clienţi faţă de iPhone 4.

Mike Lazaridis şi Jim Balsillie, amândoi CEO ai RIM, au publicato declaraţie de presă ca răspuns la "comentariile menite să inducăîn eroare" ale Apple: "Încercarea Apple de a atrage RIM înproblemele Apple este de neacceptat. Afirmaţiile Apple despreprodusele RIM par să fie încercări disperate de a distorsionaînţelegerea publicului privind o problemă de design a antenei si dea devia atenţia de la situaţia dificilă a Apple".

Metehnele iPhone 4, rezolvate de "sfidătorul" Jobs cu ohusă gratis. Şeful Apple acuză presa că încearcă să-i distrugăcompania

"RIM este un lider global în designul antenelor şi a realizat cusucces produse pentru transmiterea wireless a datelor cuperformanţe radio efective timp de 20 de ani. În acest timp, RIM aevitat design-uri precum cele folosite de Apple pentru iPhone 4 şia ales să folosească elemente de design inovative care au dreptscop reducerea riscului de pierdere a apelurilor, mai ales înzonele cu acoperire slabă. Un lucru este sigur, clienţii RIM nutrebuie să folosească o husă pentru smartphone-urile BlackBerrypentru a avea conectivitate. Apple a luat decizii clare de designşi ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru aceste decizii,nu să încerce să atragă RIM şi alte companii asemănătoare într-oproblemă ce ţine în mod exclusiv de Apple.

Conform noii pagini de internet aApple, care face referire la antenele smartphone-urilor,BlackBerry Bold 9700 ar fi avut o pierdere a conectivităţii de la 5bare la o bară în momentul în care telefonul ar fi fost ţinutîntr-un mod care ar fi atenuat puterea semnalului.

În cadrul testelor paralele, Apple mai menţionează şi telefoaneprecum Omnia II sau HTC Droid Eris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO