Business Hi-Tech

Evolio a lansat tabletele PC Neura. Nistoran: Vrem să fim numărul unu pe tablete Android în România. Vedeţi imagini de la lansare

Evolio a lansat tabletele PC Neura. Nistoran: Vrem să fim numărul unu pe tablete Android în România

Evolio a lansat tabletele PC Neura. Nistoran: Vrem să fim numărul unu pe tablete Android în România

Autor: Adrian Seceleanu

25.07.2011, 15:24 1088

Compania românească Televoice, care vinde sub brandul Evoliodiferite produse electronice, are ca obiectiv să devină cel maimare jucător local de pe piaţa de tablete PC cu sistem de operareGoogle Android, odată cu lansarea Neura - o tabletă disponibilă îndouă variante - cu şi fără conectitivitate la reţele de internetmobil 3G, a declarat Liviu Nistoran, preşedinte şi acţionarmajoritar al firmei.

În lupta pentru cotă de piaţă, compania românească mizează peoferta de servicii asociate - inclusiv pentru clienţii business, desuportul oferit local, gama extinsă de accesorii, caracteristicilehardware şi mai puţin pe preţuri, chiar dacă acestea sunt "cu pânăla 40% mai mici" decât cele ale competiţiei, a declarat Nistoran."Noi nu încercăm să fim cei mai ieftini de pe piaţă", a spusel.

Tableta Evolio cu conectitivitate WiFi are un preţ de 1.499 delei iar cea cu conectitivitate 3G costă 1.899 de lei.

Evolio Neura este echipată cu procesorul Nvidia Tegra 2, 1 GhzDual Core, cu accelerare grafică de înaltă performanţă Full HD, şiun display de 9,7 inchi, capacitiv, multitouch, de tip Wide ViewAngle. Neura dispune de toată paleta de conectivitate wireless,direct PC, internet, reţea LAN având integrate: 3G, Wi-fi N,Bluetooth, USB, SD, iar prin adaptor sau un alt echipament special(docking station) şi HDMI şi Ethernet.

Ambele tablete au o capacitate de stocare de 16 GB, care poatefi extinsă cu un card microSD de până la 32 GB. Tableta maiieftină, cu conectitivitate WiFi are o memorie RAM de 512 MB întimp ce tableta 3G are o memorie RAM dublă.

Compania a inbestit aproximativ 100.000 de euro în lansareaacestui produs, dezvoltarea acestui proiect având o durată deaproximativ şase luni. Tableta este produsă în China unde "seproduc 90% din electronicele din lume", a spus Nistoran. El a spuscă dacă Evolio va vinde, conform obiectivelor, primele 3.000 detablete Neura importate în trimestrul trei, atunci compania vaobţine şi profit din acest proiect.

Compania estimează că în acest an îşi va dubla vânzările la 6mil. euro, iar tabletele vor aduce aproximativ 40% dinvenituri.

Neura are preinstalate o serie de aplicaţii româneşti pentruAndroid care oferă acces la conţinut în limba română. Clienţiicompanii pot achiziţiona cu 99 de lei un pachet suplimentar deservicii business precum videoconferinţa, telefonie IP sau CloudComputing.

"Evolio oferă pentru companii pachetul de servicii Business Pluscare cuprinde următoarele servicii asociate tabletei Neura:Serviciul de Videoconferinţă, Serviciul de telefonie mobilă VoIP cuintegrare în sistemul PBX al companiei, Mobile VPN şi desktopremote access, toate acestea furnizate la un nivel garantat decalitate şi disponibilitate a serviciilor tip SLA (Service LevelAgreement)", conform reprezentanţilor Evolio.

Compania pune la dispoziţia utilizatorilor Neura şi librăriavirtuală Evobook , o librărie de cărţi electronice (ebooks) înlimba română, cărţi care pot fi downloadate pe tabletă în oricemoment, la preţuri care variază între 5 şi 20 de lei şi care pot fiachiziţionate cu cardul.

Evolio va oferi începând cu luna septembrie şi o aplicaţie careoferă acces la conţinut video: posturi TV româneşti şi filme, înregim Video on Demand.

"Utilizatorii pot folosi tableta Neura pentru a citi şi editaaproape orice tip de document, (Word, Excel, Powerpoint, etc.), pecare apoi îl pot tipări, sau eventual semna şi retrimite. Aceştiaîşi pot accesa computerul prin sistemul Remote Desktop Access şipot rula Windows sau orice aplicaţie a companiei direct de petabletă", a spus Nistoran.

Evolio lansează gama de accesorii originale care extindcapabilităţile tabletei. Printre accesoriile pe care clienţii lepot folosi împreună cu tableta se află: diverse huse, standere, ohusă cu tastatură, suport de maşină (fixabil pe tetieră), dockingstation, Stylus capacitiv, căşti şi boxe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO