Business Hi-Tech

France Telecom va închide divizia Minitel

Autor: Ştefan Vrabie

26.07.2011, 00:00 113

France Telecom, unul dintre cei mai mari furnizori de serviciide telecomunicaţii din lume, va închide divizia Minitel,precursorul internetului în Franţa, pe motiv că arhitectura deservicii pe bază de text a devenit demodată, scrie cotidianulamerican The Wall Street Journal.

În ciuda unui dispozitiv care afişează doar text, cu o graficăsimplă şi cu o viteză greoaie, Minitel a generat 30 de milioane deeuro venituri în 2010. Chiar dacă serviciul este profitabil încontinuare, operatorul de telecomunicaţii a decis să închidădivizia Minitel.

"Minitel va fi închis pe 30 iunie 2012", a declarat un purtătorde cuvânt de la France Telecom. Dezvoltarea serviciului Minitel afost ordonată de guvernul francez la sfârşitul anilor '70, ca partea unei iniţiative de a le oferi oamenilor posibilitatea să facăschimb de informaţii şi totodată de a reduce consumul dehârtie.

Lansat în 1982, terminalul asemănător unei cutii care are unecran monocrom şi tastatură a fost introdus în casele a milioane defrancezi de către France Telecom, de pe care utilizatorii, prinintermediul unei taxe per minut, pot verifica vremea, să îşicumpere bilete de tren sau să îşi verifice conturile bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24