Business Hi-Tech

Previziuni 2024. IT &C. La ce ne putem aştepta în IT&C în 2024: de la consolidarea din telecom la speranţa unei reveniri pentru finanţarea start-up-urilor şi temeri privind noi restructurări în IT

Previziuni 2024. IT &C. La ce ne putem aştepta în IT&C...

Autor: Ioana Nita, Adrian Seceleanu

05.01.2024, 00:07 770

♦ Inteligenţa artificială va continua să fie în prim-plan şi pentru că va aduce companiilor procese mai simple şi mai eficiente şi va contribui la eliminarea activităţilor repetitive, dar şi pentru că ar putea fi la baza unor noi valuri de restructurare.

O estimare cu un grad ridicat de acurateţe a ceea ce va fi cel mai interesant în 2024 în tehnologie şi telecom este aproape imposibilă, după cum ne-a arătat-o şi imprevizibilul an 2023, dar în cele ce urmează vă prezentăm care par a fi tendinţele ce vor caracteriza acest an.

 

1. Speranţe pentru revenirea finanţărilor pentru start-up-uri

2023 a fost un an dificil pentru start-up-uri la nivel global, iar acest lucru a fost valabil şi pentru proiectele din România. Inflaţia mare, scumpirea banilor, a determinat o schimbare drastică a atitudinii investitorilor, care dintr-o dată au investit mult mai puţin sau chiar deloc, ceea ce a pus o presiune enormă pe multe proiecte aflate încă în faza de dezvoltare în care „ard“ cash. Pe acest fond, start-up-uri care au rămas fără bani nu au reuşit să ridice alte fonduri şi s-au închis, inclusiv în România (cel mai cunoscut exemplu fiind GoodLegal). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO