Business Hi-Tech

Unde au dispărut banii pentru start-up-uri? Finanţările pentru fimele din IT la început de drum din România au scăzut cu 42%, la 37 mil. euro, în primul semestru din acest an

Autor: Adrian Seceleanu

21.08.2023, 12:00 126

Fondatorii de start-up-uri s-au trezit la o nouă realitate în 2023: banii pare că s-au evaporat, iar investitorii stau pe cash şi refuză pe bandă rulantă propunere după propunere Şi nu este doar o percepţie - un prim raport, realizat de organizaţia Activize, arată că fondatorii nu se plâng degeaba: finanţările pentru start-up-uri din primul semestru din acest an au scăzut la o modestă sumă de 37 mil. euro.

Un raport realizat de Activize, o organizaţie care monitorizează de ani de zile tranzacţiile de finanţare a start-up-urilor de pe piaţa locală, arată că sumele care au ajuns la companiile tech la început de drum chiar au scăzut, îngheţul de care vorbesc fondatorii fiind unul real: valoarea finanţărilor pentru start-up-uri a scăzut în primul semestru din acest an cu 42%, la 37,1 mil. euro, de la 64,5 mil. euro în primul semestru din 2022, scrie Business Magazin.

„Datele arată o schimbare importantă în peisajul investiţiilor, cu investitori care adoptă o abordare mai selectivă. Suma to­ta­lă a investiţiilor a înregistrat o scădere semnificativă, rămânând totuşi o sumă care este disponibilă pentru start-up-uri promi­ţă­toare“, conform raportului Activize, sem­nat de Andreea Erdo. Cele 37 de milioane de euro au fost împărţite între 29 de tran­zacţii, conform sursei citate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO