Business Internaţional

BSCH lanseaza cea mai mare emisiune de actiuni de la bursa madrilena

27.06.2000, 00:00 8



Banca spaniola Banco Santander Central Hispano (BSCH) a lansat ieri cea mai mare emisiune de actiuni oferita vreodata pe Bursa de Valori din Madrid, concretizata in 345 milioane de actiuni, evaluate, la preturile curente de tranzactionare, la suma de 3,7 miliarde de euro (3,5 mld dolari). BSCH are nevoie de acest capital pentru finantarea anumitor achizitii in America Latina precum si pentru lansarea de noi servicii bancare prin intermediul Internetului. In urma acestei emisiuni, capitalul social al bancii va fi majorat cu pana la 8,4 procente. La inceputul acestei luni, banca spaniola rivala, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria a lansat o emisiune similara, de 220 de milioane de actiuni, ce reprezinta o majorare de capital de 7,5 procente si in urma careia a incasat 3,3 miliarde de dolari.

BSCH a achizitionat luna trecuta Grupo Financiero Serfin - a treia mare banca mexicana, pentru suma de 1,54 de miliarde de dolari. Aceasta reprezinta cea mai mare achizitie realizata pana in prezent in America Latina si a fost precedata de preluarea bancii braziliene, Banco Meridional - tranzactie ce a totalizat 1 miliard de dolari. BSCH a platit de asemenea peste 500 de miliane de dolari pentru achizitia companiei de Internet, Patagon.com.

Noile actiuni BSCH sunt oferite in special clientilor bancii si investitorilor individuali. 25 de procente din actiuni sunt alocate institutiilor interne si internationale. Coordonatorii emisiunii vor fi BSCH impreuna cu banca de investitii Merrill Lynch, iar pretul final va fi stabilit pe 11 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO