Business Internaţional

Coasta de Est a SUA se pregăteşte pentru "uraganul istoric" Irene. Vânturi de peste 160 km/oră vor lovi sâmbătă New York-ul

Coasta de Est a SUA se pregăteşte pentru "uraganul istoric" Irene

Autor: Adrian Voicu

26.08.2011, 21:02 1405

Administraţia SUA a cerut celor 55 de milioane de oameni de pe coasta de est să se pregătească pentru uraganul Irene, despre care preşedintele Barack Obama a atenţionat că ar putea fi "extrem de periculos şi costisitor", informează Reuters.

"Toate indiciile arată că acesta va fi un uragan de proporţii istorice", a declarat Obama despre uraganul cu numele Irene care va urma să lovească Carolina de Nord cu vânturi de peste 160 de kilometri la oră sâmbătă.

Duminică, uraganul de proporţii uriaşe va ajunge în New York, cel mai populat oraş american, cu peste 8 milioane de locuitori, şi apoi New England.

Conform predicţiilor meteorologice, uraganul va avea un diametru de aproape 1.000 de kilometri

Autorităţile federale au cerut milioanelor de americani aflaţi în calea uraganului să se pregătească în orice clipă de evacuare, în cazul în care va fi necesară o astfel de acţiune.

"Dacă vă aflaţi în calea uraganului, trebuie să vă luaţi toate măsurile de precauţie acum... nu aşteptaţi, nu amânaţi", a spus Obama locuitorilor SUA.

"Cu toţii sperăm că va fi bine dar trebuie să fim pregătiţi pentru ce este mai rău", a adăugat Obama.

Mâine niciun tren, autobuz sau metrou nu va circula în New York, Connecticut şi New Jersey. De asemenea, s-a hotărât evacuarea pentru Atlantic City .

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea pacienţilor din spitale, şi a bătrânilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels