Business Internaţional

Europa revine pe plus după anunţul Moody's privind ratingurile principalelor bănci franceze

Europa revine pe plus după anunţul Moody's privind ratingurile principalelor bănci franceze

Autor: Adrian Voicu

14.09.2011, 12:20 902

Titlurile tranzacţionate la bursele europene au revenit pe plus, după ce în deschidere au ameninţat cu încă o zi de scăderi.

În ciuda presiunilor la care încă mai sunt supuse unele bănci la tranzacţionare, indicele Stoxx Europe 600 a avansat la mijlocul zilei cu 0,47%, după ce ieri a avansat cu 0,9% în urma declaraţiilor cancelarului german Angela Merkel care a eliminat orice posibilitate de intrare în default a Greciei.

Anunţul Moody's de reducere a ratingurilor băncilor Societe Generale şi Credit Agricole pare să fi liniştit investitorii, titlurile celor două bănci coborând cu doar 0,66% în jurul orei 12:10.

Cu toate acestea, BNP Paribas pare să fie cea mai lovită, titlurile coborând cu 4,20%, după ce agenţia de evaluare financiară a anunţat că va continua să ţină sub supraveghere ratingul băncii.

Indicele bursei de la Paris, CAC 40 a avansat cu 0,17%, în timp ce indicele german DAX 30 a urcat cu 0,01%, iar indicele britanic FTSE 100 a câştigat 0,40 procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels