Business Internaţional

Exploziile din Boston: Al doilea suspect în cazul atentatelor a fost capturat - FOTO, VIDEO

Exploziile din Boston: Al doilea suspect în cazul...

Autor: Mihai Draghici

20.04.2013, 09:51 709

Poliţia din Boston a făcut următorul anunţ: "Capturat. Căutările s-au încheiat. Teroarea a luat sfârşit. Dreptatea a prevalat. Suspectul este în detenţie".

Fratele acestuia, Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis vineri dimineaţă într-o operaţiune a poliţiei.

Conform unor surse citate de presa americană, suspectul capturat este în stare gravă.

Potrivit CNN, Ţarnaev a fost înconjurat, vineri, de forţele de ordine în timp ce se ascundea într-o barcă din curtea unei case din Watertown, o suburbie a Bostonului.

Poliţiştii au fost alertaţi privind localizarea acestuia de către un bărbat care ieşise pe stradă după ce autorităţile ridicaseră ordinul ca locuitorii să nu îşi părăsească domiciliul. Acesta a observat sânge pe o barcă din curtea casei, după care a ridicat prelata şi a văzut un bărbat plin de sânge.

Autorităţile au declarat că Ţarnaev a refuzat iniţial să se predea. "Am folosit un robot ca să tragem prelata de pe barcă", a spus David Procopio, de la Poliţia din Massachussets. "Era slăbit din cauza pierderii de sânge - cel mai probabil rănit cu o seară în urmă."

Atentatele la maratonul din Boston au fost comise pe 15 aprilie, soldându-se cu trei morţi şi peste 180 de răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels