Business Internaţional

Google şi Apple, printre cele mai mari companii de IT din lume chemate în justiţie pentru încalcarea unor brevete

Google şi Apple, printre cele mai mari companii de IT din lume chemate în justiţie pentru încalcarea unor brevete
29.08.2010, 13:36 30

O firmă deţinută de miliardarul american Paul Allen - unuldintre co-fondatorii companiei Microsoft - a acţionat în judecatăcele mai mari 11 grupuri americane din domeniul IT, printre careGoogle, Apple, Facebook şi You Tube, pentru încălcarea unor brevetede invenţii din domeniul online, scrie Reuters.

Cele 11 companii - AOL, Apple, eBay, Facebook, Google, Netflix,Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo şi YouTube - sunt acuzatecă au încălcat două brevete deţinute de firma lui paul Allen,Interval Licensing, privind o aplicaţie de sumarizare ainformaţiilor dintr-un site de ştiri şi o altă aplicaţie privindpop-up-urile de interes într-un site.

Interval Licensing pretinde că a acordat de asemenea asistenţăşi finanţare pentru Google în anul 1998, pe atunci o firmăneînsemnată.

Google a emis un comunicat în care cataloghează procesul drept"nefericit", menţionând că regretă faptul că " unele firme aleg săconcureze în sala de judecată şi nu pe piaţa liberă". Cei de laFacebook au fost mai fermi, avertizând că procesul este complet"nefondat" şi îl vor contra în forţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO