Business Internaţional

Grecia ar putea apela la fondul de salvare al UE pentru a trece de criza datoriilor

Autor: Adrian Voicu

08.05.2011, 15:27 248

Ministrul de finanţe al Greciei, George Papaconstantinou, adeclarat sâmbătă că Grecia analizează posibilitatea apelării lafondul de salvare al UE pentru răscumpărarea dacă guvernul nu vaputea accesa pieţele de capital anul viitor, informează Wall StreetJournal.

"Pieţele continuă să nu aibă încredere în ţara noastră", adeclarat Papaconstantinou. "Trebuie să ne planificăm următoriipaşti pentru 2012 şi 2013", a mai spus el.

Aceasta ar putea însemna apelul la Fondul UE pentru stabilitatefinanciară, dacă guvernul elen nu va putea să scoată la vânzareobligaţiuni pe pieţele de capital în 2012, aşa cum a plănuit.

Declaraţia vine după întâlnirea de urgenţă a oficialilor UE laLuxemburg, de vineri, în cadrul căreia Grecia a cerut parteneriloreuropeni să fie mai indulgenţi cu ţintele de deficit stabilitepentru această ţară.

Grecia a primit un credit de urgenţă de 110 miliarde de euro dela partenerii din zona euro şi FMI în primăvara anului trecutpentru a-şi consolida finanţele până în 2013, iar Atena s-a angajatca în schimb să implementeze măsuri severe de austeritate, reformeeconomice şi să reducă deficitul bugetar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO