Business Internaţional

O treime dintre greci apreciază că guvernul ar trebui să renunţe la acordul de ajutor cu UE şi FMI

O treime dintre greci apreciază că guvernul ar trebui să renunţe la acordul de ajutor cu UE şi FMI

Autor: Bogdan Cojocaru

09.05.2011, 09:52 349

O treime dintre greci consideră că guvernul ar trebui să renunţela acordul convenit anul trecut cu Fondul Monetar Internaţional(FMI) şi Uniunea Europeană (UE), prin care Atena s-a angajat săimplementeze măsuri drastice de austeritate în schimbul unui ajutorde 110 miliarde euro, transmite AFP.

Astfel, 33,3% dintre greci vor caguvernul să renunţe la acordul UE/FMI "pentru că acesta nu ducenicăieri" şi pentru că împinge economia într-o spirală arecesiunii, se arată într-un studiu la care au participat 1.000 depersoane, publicat de ziarul Ethnos.

Aproape 46% dintre repondenţiapreciază că Atena ar trebui să renegocieze condiţiile planului desalvare.

Programul de austeritate, careprevede reduceri ale cheltuielilor sociale şi majorări de impozite,a dus la o scădere a activităţii economice mult mai mare decât s-aanticipat.

Guvernul elen s-a angajat deja săimplementeze noi măsuri pentru atingerea obiectivelor privindreducerea deficitului bugetar, mizând pe privatizări de 50 demiliarde de euro.

Principalele state din zona euroau exclus recent ideea ca Grecia să iasă din uniunea monetară saucea a restructurării datoriilor statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO