Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Ioana Nita

20.08.2012, 00:01 65

Explorarea şi extracţia gazelor de şist ar putea crea 190.000 de noi locuri de muncă în Polonia în următorii zece ani, potrivit unui raport realizat de Institutul Kosciuszko, citat de publicaţia Rzeczpospolita. Scenariul cel mai optimist pe care l-a luat în considerare institutul va deveni realitate doar dacă în fiecare an se vor efectua 750 de foraje. Într-un scenariu mai realist, în care se presupune că se fac aproximativ 500 de foraje anual, 155.000 de polonezi îşi vor putea găsi un nou loc de muncă în sectorul gazelor naturale şi al industriilor conexe.

Ministerul Muncii din Polonia intenţionează să creeze un fond special din care să se finanţeze cursuri pentru angajaţii cu vârste de peste 45 de ani, bugetul iniţial pentru acest proiect fiind stabilit la 250 milioane zloţi (61,45 milioane euro), potrivit declaraţiilor viceministrului muncii Jacek Mecina, citate de publicaţia Gazeta Wyborcza. Fondul va fi utilizat pentru a finanţa programe de training pentru companii. Resursele financiare vor fi alocate din fondul muncii, care până acum a fost parţial blocat de Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels