Business Internaţional

Vladimir Putin: Rusia ar putea facilita vizitele niponilor pe insulele disputate între cele două state

Vladimir Putin: Rusia ar putea facilita vizitele...

Autor: Olimpia Nicolae

16.12.2016, 12:11 331

Putin a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă, după o întrevedere avută cu premierul nipon, Shinzo Abe, că trebuie găsită o soluţie pentru a rezolva disputele teritoriale. De asemenea, acesta l-a invitat pe Shinzo Abe în Rusia pentru a discuta în privinţa acestei chestiuni.

Totodată, cei doi lideri au discutat despre situaţia Peninsulei Coreene.

O dispută teritorială cu privire la patru insule ocupate de Rusia la finalul celui De-al Doilea Război Mondial, ce însă sunt revendicate de Japonia, a împiedicat cele două ţări să semneze un tratat de pace prin care să se pună capăt ultimului conflict mondial. Putin şi premierul japonez Shinzo Abe s-au întâlnit joi şi vineri, cu ocazia unei vizite a liderului de la Kremlin în Japonia. În interviul pentru un cotidian japonez, Putin a declarat că Moscova şi Tokyo trebuie să cadă de acord asupra unui tratat de pace bazat pe încredere mutuală, iar activităţile economice comune ar putea ajuta în acest sens. Însă liderul de la Kremlin a pus la îndoială posibilitatea ca acest lucru să aibă loc atât timp cât Rusia este vizată de sancţiunile japoneze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels