Companii

Administratorul unei fabrici din Sibiu cu capital german: Iohannis poate să extrapoleze la nivel naţional dezvoltarea Sibiului cu ajutorul investiţiilor

Administratorul unei fabrici din Sibiu cu capital german:...

Autor: Radu Bostan

17.11.2014, 15:23 1433

Klaus Iohannis şi-ar putea folosi experienţa ca primar al Sibiului pentru a atrage investiţii străine şi la nivel naţional, după ce în ultimii ani investiţiile, în special în energie, au trenat, spune Iulian Stancu, acţionar şi membru în Consiliul de Administraţie al producătorului de transformatoare Retrasib Sibiu.

"Din punct de vedere al mediului de afaceri şi investiţional sunt sigur că va fi mai bine, pentru că în ultimii ani investiţiile au trenat, mai ales în sistemul energetic şi în securitatea sistemului energetic. Prin prisma promisiunilor şi experienţei domnului Iohannis în ceea ce priveşte investiţiile, eu sper ca situaţia să se schimbe. Dânsul a dovedit că ce a făcut la Sibiu a făcut în principal datorită investiţiilor şi ar putea să extrapoleze asta la nivel naţional. Noi suntem încrezători datorită relaţiilor pe care le are cu mediul de afaceri din Germania şi a sprijinului politic şi economic pe care l-ar putea obţine în România", a declarat Stancu pentru ZF.

Fabrica sibiană este de altfel una dintre cele mai noi investiţii germane în România. Grupul german SGB-SMIT a preluat luna trecută controlul asupra producătorului de transformatoare, plătind 23 milioane de lei (5,2 mil. euro) pentru 67% din acţiunile companiei sibiene. Retrasib a umplut o nişă din portofoliul grupului german, care va ajuta fabrica să joace un rol mai important în regiune.

"Anul viitor nu ne aşteptăm la mari minuni în piaţa internă şi atunci ei, care vin cu o forţă de 500 milioane de euro afaceri pe an, vor mişca lucrurile. Noi intenţionăm ca în trei ani de zile să dublăm cifra de afaceri, indiferent că se va face pe piaţa internă sau cu preponderenţă prin export", a mai spus Iulian Stancu, care deţine indirect 24% din acţiunile Retrasib.

Retrasib (simbol bursier RTRA) a încheiat anul trecut cu afaceri de 43 milioane de lei (uşor sub 10 mil. euro) şi un profit net de 2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO